1984095
Binnenland

20 maanden cel en tbs Bart C. voor ontucht jonge meisjes

Utrecht - Pedagogisch medewerker Bart C. uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en tbs met voorwaarden. Hij heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan ontucht met zeven jonge meisjes op buitenschoolse opvang Partout in De Bilt.

C. bekende tijdens de inhoudelijke zitting al dat hij zich door meisjes liet betasten. Hij benadrukt dat hij geen pedofiele neigingen heeft, maar dat hij handelde vanuit een fetisj. Zo moesten de kinderen hem betasten en in zijn geslachtsdeel trappen. Daarmee schond hij op ernstige wijze de lichamelijke en geestelijke integriteit van de kinderen, zo oordeelt de rechtbank.

Volgens deskundigen lijdt C. aan een masochistische stoornis. Of er ook sprake is van een pedofiele stoornis kunnen zij, op dit moment, niet vaststellen of uitsluiten. Wel is de Utrechter verminderd toerekeningsvatbaar en lijkt hij de ernst van zijn daden te onderschatten.

Naast intensieve behandeling mag C. niet meer in De Bilt komen en op geen contact zoeken met slachtoffers en hun gezinnen. Ook mag hij geen contact zoeken met minderjarigen.