Nieuws/Binnenland
1984559907
Binnenland

Vermiste Hania (12) met verdachte in Hilton Hotel gevonden

Rotterdam - De 12-jarige Rotterdamse scholiere Hania is terecht. De verdachte Amerikaanse man die in verband wordt gebracht met haar verdwijning is gearresteerd. Dat heeft de Rotterdamse politie bekendgemaakt. Het tweetal werd gevonden in het Hilton Hotel bij het Hofplein in Rotterdam.

Een woordvoerder van de familie meldt aan De Telegraaf dat ze enorm blij zijn hun zusje en dochter weer in de armen te kunnen sluiten. Sinds donderdagavond hebben ze niet meer geslapen. Het meisje is in goede gezondheid teruggevonden. Ze keerde vrijdagavond weer terug naar huis. Ook bedankt de familie „iedereen die heeft meegeleefd en de familie in deze moeilijke tijd heeft gesteund.” Dat meldde de familie vrijdagavond in een persverklaring.

„Nu Hania terecht is, willen we in alle rust de gebeurtenissen verwerken”, schrijft de familie nog weten in een persverklaring.

Volgens een woordvoerder van de familie werd Hania vrijdagavond nog verhoord door de politie. Hij kon niets zeggen over hoe het met het meisje is. Ook weet hij niet op welk moment precies zij met haar familie herenigd kan worden.

Heel Nederland was deze dag in de ban van het vermiste meisje. Rond de middag werd duidelijk dat zij in het gezelschap was van een Amerikaanse zedendelinquent van rond de 50 jaar met wie zij donderdagmiddag mee zou zijn gegaan. Sinds haar vermissing donderdag werkten agenten en rechercheurs non-stop door om het meisje en de man te vinden. Uiteindelijk kwam de politie hen op het spoor, wat leidde tot een inval in een hotel in Rotterdam.

De scholiere werd donderdagmiddag omstreeks 12:30 uur voor het laatst gezien bij haar basisschool aan de Vaandrigstraat. Zij was eerder weggegaan nadat ze haar leraar verteld had dat ze een afspraak had bij de orthodontist. Volgens de politie bleek die afspraak echter niet te kloppen. Het meisje had volgens bronnen rondom het onderzoek geen telefoon bij zich.

Chatgesprekken

Ongeruste familieleden sloegen aan het einde van de middag alarm omdat het niets voor Hania is om niet stipt op tijd thuis te komen. De familie vertelde de politie dat Hania chatcontacten heeft gehad, die inmiddels bleken te zijn gewist. Andere sporen die de politie vond en onderzoek deden de zorgen alleen maar toenemen.

Ook werd de politie op het spoor gezet van de man die nu is aangehouden. Officieel spreekt de politie van een Engelstalige man, maar bronnen rondom het onderzoek weten te vertellen dat het gaat om een Amerikaan die een strafblad zou hebben vanwege seksueel misbruik van minderjarigen.

De directeur van Hilton Rotterdam Jolijn Zeeuwen bevestigt dat een man is gearresteerd. „Het is heel vervelend dat dit in ons hotel gebeurt. We zijn blij dat het meisje is gevonden en de man gearresteerd.”