Nieuws/Binnenland
1985533290
Binnenland

Disneyland Shanghai sluit op topdag vanwege coronavirus

SHANGHAI - Disneyland Shanghai sluit zaterdag voor onbepaalde tijd de poorten als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. De gemeente gooit daarmee het pretpark dicht tijdens een van de drukste tijden van het jaar. Zaterdag is het Chinees Nieuwjaar. Een jaar geleden moest het attractiepark stoppen met het toelaten van bezoekers toen het overvol raakte.

Het attractiepark in het oosten van de metropool omvat behalve het pretpark ook een park en hotels. Het project van 5 miljard euro opende in 2016 zijn deuren. De dierentuin van Peking is vrijdag al gesloten als voorzorgsmaatregel.

In heel China worden drastische maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te voorkomen, vooral in en rond de stad Wuhan. Naar schatting meer dan 30 miljoen Chinezen zijn vlak voor de vakantie ingrijpend beperkt in hun bewegingsvrijheid door maatregelen die de verspreiding van het virus moeten voorkomen. Een aantal plaatsen wordt zo veel mogelijk van de buitenwereld afgesloten.

Het virus dook voor het eerst op in Wuhan. Het is de hoofdstad van de provincie Hubei, waar 24 mensen aan gevolgen van de ziekte zijn overleden. Een patiënt overleed in de regio rond Peking. Volgens de gezondheidsautoriteiten lijden vrijdag 796 mensen in China aan het virus en zijn 34 patiënten inmiddels genezen. De Chinese autoriteiten vermelden de autonome regio’s Hongkong en Macau apart. Daar zijn in totaal vier gevallen geconstateerd.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd