Nieuws/Buitenland
1985773768
Buitenland

Londen in de ban van vermissing Sarah (33): agent verdacht van ontvoering en moord

De 33-jarige Sarah Everard is vermist.

De 33-jarige Sarah Everard is vermist.

LONDEN - De Britse politie heeft twee arrestaties verricht vanwege een geruchtmakende vermissingszaak. Het gaat om een politieman en een vrouwelijke verdachte. Zij worden in verband gebracht met de verdwijning van de 33-jarige Sarah Everard.

De 33-jarige Sarah Everard is vermist.

De 33-jarige Sarah Everard is vermist.

Everard verdween op 3 maart spoorloos in Londen. Ze was op dat moment te voet onderweg naar huis tussen Clapham Junction en Brixton. Vlak voor ze verdween, belde ze nog een kwartier met haar 33-jarige vriend. Toen ze niet thuis kwam, sloeg haar vriend alarm en belde de politie.

Haar verdwijning houdt de gemoederen flink bezig. De politie zocht met speurhonden naar de vrouw en bezocht volgens Britse media honderden huizen in de omgeving. Familie en vrienden van de marketingmedewerkster deelden flyers uit.

’Schokkend en zeer zorgwekkend’

Politiefunctionaris Nick Ephgrave noemde de arrestatie van de man een belangrijke ontwikkeling. Hij zei dat het „schokkend en zeer zorgwekkend is” dat de verdachte zelf werkt bij de politie. De man werd opgepakt op een adres in Deal, in de regio Kent, ten zuidoosten van Londen. Volgens Daily Mail gaat het om een 48-jarige man. Hij wordt verdacht van ontvoering en moord.

De man zit in de eenheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van onder meer overheidsgebouwen, ambassades en residenties van ministers en hoog bezoek. De agent wordt verder ook nog verdacht van openbare zedenschennis. De aangehouden vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid.

Bos in Kent

Volgens Britse media zijn in Kent enkele huizen en een bos doorzocht. De zoektocht zou zich afspelen rond de plaatsen Ashford en Deal. Bij een woning in Deal werd een politietent gezien en een zwarte Seat weggevoerd.

Lees verder onder de foto

Ephgrave zei dat de mannelijke verdachte niet aan het werk was op het moment dat Everard verdween. Hij wilde verder weinig details kwijt, maar sprak wel de hoop uit dat de verdwenen vrouw nog leeft. Hij zei dat alles wordt gedaan om haar op te sporen.

De politie heeft Londenaren in de omgeving opgeroepen zoveel mogelijk bewakings- en dashcambeelden terug te kijken, in de hoop dat er een spoor naar Sarah gevonden wordt.