Nieuws/Buitenland
1985939032
Buitenland

Netanyahu in schuilkelder Ashkelon na raketalarm

Benjamin Netanyahu op recent archiefbeeld.

Benjamin Netanyahu op recent archiefbeeld.

ASHKELON - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is woensdagavond tijdens zijn bezoek aan de stad Ashkelon naar een schuilkelder geëvacueerd, nadat een raketalarm was afgegaan. Netanyahu bezoekt de stad en andere aan de Gazastrook grenzende plaatsen in het kader van zijn verkiezingscampagne. Dat melden Israëlische media.

Benjamin Netanyahu op recent archiefbeeld.

Benjamin Netanyahu op recent archiefbeeld.

Volgens The Jerusalem Post was een raket vanuit de Gazastrook afgevuurd en vervolgens onderschept door het afweersysteem Iron Dome.

Netanyahu werd van het podium gehaald toen de sirenes afgingen. Minister van Cultuur Miri Regev nam zijn plaats in. Toen het gevaar geweken was keerde de premier terug.

Toespraak Netanyahu

Tijdens zijn toespraak daarna verwees de premier naar de door het Israëlische leger gedode commandant Baha Abu al-Ata van de Islamitische Jihad in de Gazastrook vorige maand. De moord op Al-Ata leidde tot kortstondige raketbeschietingen tussen Israël en de Gazastrook.

„Hij die de laatste keer vuurde (raketten) is niet meer bij ons”, zei Netanyahu. „En hij die nu vuurde, kan maar beter beginnen met het pakken van zijn spullen”, ging de minister-president verder, schijnbaar implicerend dat wie deze keer achter het raketvuur zit, op een gelijkaardige manier zal worden gestraft, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Bekijk hier hoe Netanyahu van het podium wordt gehaald:

Verkiezingen Likoed

Een soortgelijk incident gebeurde in september in de stad Ashdod toen Netanyahu ook daar op campagne was.

Donderdag kiest de rechtse Likoedpartij een nieuwe leider. Benjamin Netanyahu heeft maar één rivaal: Gideon Sa’ar. Sa’ar was eerder minister van Onderwijs en van Binnenlandse Zaken.