Nieuws/Binnenland
1985999727
Binnenland

Tram richting Scheveningen heet ’Bikinilijn’, GL is boos: ’Dit is seksistisch’

Den Haag - Tramlijn 1 van vervoersbedrijf HTM naar badplaats Scheveningen heet sinds donderdag ’Bikinilijn’. Maar niet iedereen kan deze taalgrap waarderen. Dit is ’niet oké en ouderwets’, schrijft het Haagse GL-raadslid Marielle Vavier op Twitter. HTM zegt ’niemand te willen kwetsen’.

De Bikinilijn rijdt vanaf donderdag tussen Delft en Scheveningen, en moet bezoekers aanmoedigen om vaker de tram in plaats van de auto te pakken. Vavier vindt de naam van de beachtram ’seksistisch’. „Het is een vieze, oude mannen grap. Een tramlijn vernoemen naar de schaamstreek van een vrouw. Die associatie krijg ik erbij en anderen ook”, zegt Vavier. Haar partij GroenLinks staat achter dit standpunt. Of er schriftelijke vragen worden gesteld aan het stadsbestuur is nog onduidelijk. „Daar beraden we ons nog op, maar ik denk dat er nu wel genoeg aandacht voor is geweest.”

Een tip voor een andere naam voor de zomerse tram heeft zij wel. „Vloedlijn of gewoon Strandtram klinkt een stuk beter. Kom op jongens, ga een beetje met je tijd mee”, zegt het raadslid.

„We willen niemand kwetsen”, zegt een woordvoerder van HTM. „Onze beachtram is vrolijk bedoeld en zit vol met allerlei woordgrappen. Dit is er eentje van.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo