Nieuws/Buitenland
1986634830
Buitenland

Man overlijdt na eten oester: ’Kans van 1 op een miljard’

Fort Lauderdale - In Florida zijn twee mensen in een maand tijd overleden aan een bacteriële infectie na het eten van een rauwe oester in een restaurant. „Dit is een kans van één op een miljard.”

Eén man had oesters gegeten in het Rustic Inn Crabhouse in Fort Lauderdale. Volgens een rapport zou een van de oesters die de man had gegeten besmet zijn met de Vibrio-bacterie. De manager van het restaurant vertelde aan een lokale krant dat er ongeveer 1200 oesters werden geserveerd op de dag dat de man daar at. „Hij had die ene op een miljard die slecht was”, aldus de manager. „Ik voel me verschrikkelijk.”

Hoe klein de kans op een slechte oester ook is, de man was de tweede persoon in de staat Florida die deze maand stierf aan een rauwe oester. Op 9 augustus stierf in een andere plaats ook al iemand door een oester die besmet was met de bacterie, dat meldt The New York Post.

In beide gevallen ging het om oesters die uit Louisiana kwamen. Er wordt nog onderzocht of de zaken met elkaar te maken hebben.