Nieuws/Binnenland
1988124615
Binnenland

Zaandammer vast voor verdachte cryptotransacties

Meerdere voertuigen zijn in beslag genomen.

Meerdere voertuigen zijn in beslag genomen.

ZAANDAM - Een 40-jarige man uit Zaandam is opgepakt in een strafrechtelijk onderzoek naar verdachte geldstromen en transacties met cryptovaluta. De Zaandammer heeft volgens de politie voor een bedrag van enkele miljoenen euro's transacties met cryptovaluta verricht.

Meerdere voertuigen zijn in beslag genomen.

Meerdere voertuigen zijn in beslag genomen.

De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch, die besloot de verdachte veertien dagen langer vast te houden op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte.

Woning met zwembad

De verdachte is dinsdag aangehouden na huiszoekingen in het Spaanse Valencia en in Zaandam. In Spanje is beslag gelegd op een woning met zwembad, een motor en twee auto’s. Er is verder beslag gelegd op administratie en gegevensdragers die kunnen duiden op handel in cryptovaluta. De politie zegt ook beslag te hebben gelegd op vervalste documenten. In de woning lagen dure schoenen en andere merkartikelen.

De verdachte is vorige maand in een ander strafrechtelijk onderzoek veroordeeld tot een celstraf van een jaar. Hij had zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het witwassen van ruim 100.000 euro en het bezit van 174 MDMA-tabletten.