Nieuws/Binnenland
1988474806
Binnenland

Emmense ’bankmedewerkers’ in Ommen opgepakt

OMMEN - Drie mannen uit Emmen zijn maandag in Ommen (Overijssel) opgepakt nadat ze zich hadden voorgedaan als bankmedewerkers en een vrouw met een listige truc haar bankpassen en pincode afhandig hadden gemaakt, meldt de politie dinsdag.

De politie verdenkt het drietal, variërend in leeftijd van 18 tot 21 jaar, ook van een vergelijkbare zaak afgelopen zaterdag in Dalfsen, waarbij een bewoner een onbekend bedrag kwijtraakte.

Volgens de politie deden de drie zich in Ommen voor als bankmedewerkers, waarbij een van hen de vrouw telefonisch benaderde met het verhaal dat er mogelijk gefraudeerd werd met haar rekening en dat haar bankpassen zouden worden opgehaald.

Tijdens het gesprek met de nepbankmedewerker werd er aangebeld en stond zijn ’collega’ al aan de deur om de passen en de pincode in te nemen. Omdat de bewoonster het uiteindelijk niet vertrouwde, belde ze onmiddellijk haar bank en de politie. De rekeningen werden geblokkeerd, zodat geen geld kon worden afgeschreven.

Opgeroepen agenten liepen vervolgens in de buurt een verdachte tegen het lijf die de benen nam, maar met behulp van omstanders konden worden aangehouden. Daarna werden ook de twee andere verdachten in de buurt aangehouden. Bij hen werden de bewuste bankpassen aangetroffen, evenals goederen die verband houden met de vergelijkbare zaak in Dalfsen.