Nieuws/Buitenland
1990196
Buitenland

IS eist aanslag verkiezingskantoor Tripoli op

TRIPOLI - Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de zelfmoordaanslag op een kantoor van de nationale Libische verkiezingscommissie opgeëist. Bij de aanslag vielen zeker veertien doden en zeven gewonden.

De aanval werd uitgevoerd door een groep gewapende strijders die een vuurgevecht hadden met bewakers van het gebouw. Twee mensen voerden de zelfmoordaanslag uit terwijl anderen het gebouw in brand staken. Onder de slachtoffers zijn drie medewerkers van de kiescommissie en vier mensen die werkzaam waren bij de beveiliging van het gebouw.

De kiescommissie registreerde de afgelopen tijd zeker een miljoen nieuwe kiezers in Libië. De bedoeling is dat er nog dit jaar verkiezingen in het land worden gehouden. Een datum voor de nieuwe verkiezingen is nog niet bekendgemaakt.

Sinds de opstand die leidde tot de val en dood van dictator Muammar al-Kaddafi in 2011 heerst er chaos in het land. Bekend is dat zich islamitische terreurgroepen van IS en al-Qaeda schuilhouden op afgelegen plaatsen in het land, maar dat er ook slapende cellen in grote steden aanwezig zijn.

De stabiliteit in het land wordt ook bedreigd door de vele gewapende stammen die destijds hielpen met het verdrijven van Kaddafi. Sindsdien raakten zij onderling slaags. Die strijd woedt nog altijd.