Nieuws/Binnenland
1992675
Binnenland

Trucker (22) appte voor ernstige aanrijding

KAMPEN - Een 22-jarige vrachtwagenchauffeur die in 2016 inreed op een file op de N50 bij het Overijsselse Kampen zat te whatsappen achter het stuur. Omdat hij vermoedde dat de persoon in de auto voor hem het ongeluk niet had overleefd wiste hij onmiddellijk de berichtjes aan zijn vriendin.

Hij bekommerde zich niet om de 18-jarige vrouw uit Urk, die het ongeluk wél had overleefd maar zwaargewond bekneld in haar auto zat. Terwijl de twintiger uitstapte en zich voegde bij de omstanders die getuige waren geweest van het ongeluk, besloot een Duitse automobilist te kijken. Hij zag dat de vrouw nog leefde.

De 22-jarige Ruben W. uit ’s-Heerenbroek erkende donderdag voor de Zwolse rechtbank dat hij tijdens zijn rit naar Kampen meerdere berichtjes stuurde aan zijn vriendin. Hij zegt alleen dat de berichtjes het ongeluk niet hebben veroorzaakt, maar een ’spiegelcheck’, schrijft RTV Oost. „Even kijken of achter alles nog goed ging, of de lading nog goed vast zat.”

’Schuldig? Nee’

De rij stilstaande auto’s verraste hem volledig. Echt schuldig zegt de ’s-Heerenbroeker zich niet te voelen; „Schuldig? Nou, nee. Ja, ik had zeker 100 meter afstand, maar kon geen kant meer op”, zei W. tegenover de rechters. Hij verwijderde de berichtjes naar eigen zeggen uit paniek.

Voor het Openbaar Ministerie staat vast dat de 22-jarige niet goed oplette. Tegen W. is een rijontzegging van een jaar geëist, een werkstraf van 160 uur en een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van drie jaar.

Huwelijk

Het slachtoffer was verrast dat de rechtszaak donderdag gepland stond, op haar trouwdag. Ze was niet aanwezig in de rechtbank.