Nieuws/Binnenland
1993318887
Binnenland

Vijf klanten minderjarige prostituee opgepakt

ARNHEM - De politie heeft vijf klanten die ervan worden verdacht een minderjarige prostituee te hebben bezocht aangehouden. Dat meldt de politie vrijdag. Eerder werden al twee mannen, een van 22 jaar uit Dordrecht en een van 32 jaar uit Apeldoorn, aangehouden op verdenking van mensenhandel. Zij zijn hoofdverdachten in de zaak.

De klanten kwamen in beeld na de arrestatie van de twee hoofdverdachten, die de minderjarige zouden hebben gedwongen seks te hebben tegen betaling. De hoofdverdachten zitten nog vast. De aangehouden klanten, mannen van 22 tot 35 jaar uit Arnhem en omgeving, konden na verhoor weer gaan, maar blijven wel verdachten in de zaak.

De politie meldt verder dat het Openbaar Ministerie om minderjarigen beter te beschermen steeds vaker mensen vervolgt voor ontucht met een jongere die zich prostitueert. „De wet is specifiek gericht op de bescherming van minderjarigen die zich beschikbaar stellen voor seksuele handelingen tegen betaling met een derde”, aldus de politie.

Daders kunnen maximaal vier jaar cel krijgen. De verscherpte aanpak heeft als doel (potentiële) klanten van minderjarige prostituees ervan te doordringen dat zij zich schuldig maken aan een ernstig strafbaar feit en dat zij hierdoor schade toebrengen aan de minderjarige, geeft de politie aan. „Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het herkennen van signalen dat er iets niet klopt.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop