Nieuws/Binnenland
1995931136
Binnenland

Tijdelijke noodopvang voor 180 asielzoekers in azc Overloon

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

BOXMEER - In het asielzoekerscentrum in Overloon kunnen nog eens 180 vluchtelingen extra worden opgevangen, bovenop de 800 die er nu al zitten. De gemeente Boxmeer gaf het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) toestemming voor het plaatsen van 36 stacaravans waarin de vluchtelingen kunnen worden ondergebracht. Tijdelijk weliswaar, want in mei 2022 gaat het azc dicht.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Boxmeer stelt als voorwaarde dat het niet mag gaan om huisvesting van minderjarige asielzoekers, om asielzoekers uit veilige landen en mensen die op een lijst van overlastgevers staan.

De nood is hoog, om die reden plaatst het COA volgende week al de eerste caravans, aldus de gemeente. Uiterlijk 1 november kunnen er vluchtelingen terecht. Huisvesting kan niet in de bestaande gebouwen.

De overlast vanuit het azc is volgens de gemeente zo groot, dat de raad onlangs besloot het centrum per mei volgend jaar te sluiten. Dit „omdat het Rijk en het COA de afgelopen jaren te weinig hebben gedaan om de problemen veroorzaakt door een kleine groep asielzoekers op te lossen”, aldus de gemeenteraad van Boxmeer eerder dit jaar.