Nieuws/Buitenland
1997332
Buitenland

Oplegger ramt ING-kantoor: kind overleden

Kortenberg - Een 2-jarig meisje is vrijdagochtend om het leven gekomen nadat een oplegger met daarop een graafmachine tegen meerdere auto’s reed en een bankkantoor van ING ramde. De vader van het meisje is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In totaal zijn er zeven gewonden gevallen.

Dat meldt Het Nieuwsblad. De hulpdiensten zijn massaal aanwezig op de plaats van het ongeval en de omgeving is afgesloten. De vader en zijn dochter liepen op een vijftigtal meter afstand van de bank toen zij ,,van de weg werden gemaaid'', aldus de burgemeester van Kortenberg, Chris Taes.

Het ongeval gebeurde omstreeks 10.15 uur. De oplegger met graafmachine reed in op zeven à tien auto’s, en ramde vervolgens het bankkantoor van ING. Volgens de Belgische publieke omroep zou de trucker een file te laat hebben opgemerkt, waarna hij tegen de gevel van het bankfiliaal aanreed.

Chauffeur klem

De chauffeur van de truck zat lange tijd klem in de cabine van de wagen, maar is reeds bevrijd door de brandweer. De cabine van de truck heeft zich volledig in de gevel van het kantoor geboord.

De gemeente heeft een rampenplan ingesteld. Het verkeer wordt omgeleid.

Schade

De ravage na het ongeluk is groot, de gevel van het ING-pand is volledig verwoest en meerdere auto’s hebben flinke schade opgelopen.