Nieuws/Binnenland
1998128
Binnenland

’Thuis bereidden we de reddingsactie voor’

Oorlogsverhalen: Jan verstopte zich ’s nachts onder een luik

Jan Bulthuis

Jan Bulthuis

Het zijn grote en kleine verhalen die samen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog maken. Met een virtueel monument in de vorm van de website oorlogsverhalen.com wil de stichting Oorlogsverhalen deze historie vastleggen en voor het nageslacht bewaren.

Jan Bulthuis

Jan Bulthuis

Op de pagina zijn de persoonlijke verhalen van mensen te zien die de oorlog meemaakten. Verteld door hen zelf of familieleden. Het idee is dat iedereen van historicus tot gewone geïnteresseerde vrij uit het materiaal kan putten. De pagina wordt gesteund door belangrijke partijen zoals het Comité 4 en 5 mei, V-fonds en de Oorlogsgravenstichting.

Voorproefjes

Op Telegraaf.nl kunt u elke dag tot en met 4 mei voorproefjes zien van wat oorlogsverhalen.com te bieden heeft. Vandaag het verhaal van Jan Bulthuis.

Jan Bulthuis was lid van het verzet in noordoost Drenthe. Hij was een van de bevrijders van 31 ter dood veroordeelde verzetsmensen die door de Duitsers opgesloten waren in het Huis van Bewaring in Assen. Ze werden in 1944 bevrijd bij een spectaculaire actie.