Nieuws/Binnenland
2000685170
Binnenland

Politie plaatst na incidenten camera's in Rotterdamse buurt

ROTTERDAM - De politie houdt verscherpt toezicht in de Rotterdamse buurt waar afgelopen nacht een woning werd beschoten en in een ander huis een explosie plaatsvond. Zondag wordt een zogeheten mobiele camera-unit geplaatst. Onduidelijk is nog of er verband is tussen beide incidenten. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de explosie die zaterdagochtend plaatsvond bij een pand in de nabijgelegen Jan Luykenstraat te maken heeft met deze incidenten, meldt de politie zondag.

Na eerste politieonderzoek lijkt het erop dat de explosie in het huis aan het Piet Paaltjesplein is veroorzaakt door een explosief dat naar binnen is gegooid. Door de explosie raakte een man zwaargewond. Hij werd buiten bewustzijn naar het ziekenhuis vervoerd, maar is volgens de politie weer aanspreekbaar.

Bij de woning in de Jan Kobellstraat die rond dezelfde tijd (02.20 uur) werd beschoten, trof de politie meerdere kogelhulzen aan. De muur en ruit van het pand werden geraakt, de bewoner bleef ongedeerd.

De politie roept getuigen en mensen die camerabeelden hebben van het incident op zich te melden. Bezorgde buurtbewoners kunnen zondag in gesprek met de wijkagent.