Nieuws/Binnenland
2002221
Binnenland

Slachtoffers in hun nek gestoken

Man steekt drie mensen: politie lost schot

Den Haag - Op het Johanna Westerdijkplein in Den Haag heeft een man met een mes drie mensen verwond. De verdachte is door agenten overmeesterd nadat hij in zijn been was geschoten, aldus een politiewoordvoerster. Het gerucht gaat dat de man „allahu akbar” zou hebben geroepen, maar dat is nog niet bevestigd.

De steekpartij heeft plaatsgevonden ten hoogte van het Nova Café en Lounge, in de buurt van de Haagse Hogeschool. De dader is volgens de politie een bekende, verwarde man.

Hij liep het Nova Café binnen en stak het eerste slachtoffer ’zo’n vijf keer’. Dat vertelt een omstander aan De Telegraaf. Daarna zou de man naar buiten zijn gelopen waar hij nog twee mensen neerstak.

,,Ik zag een gast die als een gek op mensen aan het insteken was. Zelfs iemand op de fiets werd uit het niets gestoken. Wij dachten eerst dat hij mensen aan het slaan was, maar toen zagen we dat de slachtoffers bloedden”, vertelt Max die in flatgebouw aan de Fijnjekade in Den Haag woont.

Arrestatie

Meerdere omstanders hebben het tafereel gezien. ,,Hij ging naar binnen en stak zomaar iemand neer. Toen ging hij naar buiten en stak andere mensen neer”, vertelt een Hagenaar.

De dader werd uiteindelijk door de politie in zijn been geschoten. Volgens bewoners werd hij vervolgens nog getaserd omdat hij weigerde het mes los te laten. Inmiddels circuleert op Twitter een video van het moment.

Meerdere bewoners renden met handdoeken naar buiten om de slachtoffers te helpen. ,,Ze waren in hun nek gestoken. Ze reageerden nog wel maar waren behoorlijk gewond”, vertelt Max. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Het politieonderzoek is nog in volle gang.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet en doet onderzoek. Bewoners van een groot complex aan een kade, dichtbij de plaats waar de steekpartij was, mogen hun huizen niet in of uit. De omgeving is met linten afgezet.