Nieuws/Binnenland
2002579
Binnenland

Man richt bloedbad aan

Slachtoffers Den Haag buiten levensgevaar

Bekijk de video hieronder.

Bekijk de video hieronder.

DEN HAAG - Update - De drie mensen die zaterdagmiddag in Den Haag werden neergestoken, zijn alle drie ernstig gewond geraakt. Wel zijn ze buiten levensgevaar, liet de politie zaterdagavond weten.

Bekijk de video hieronder.

Bekijk de video hieronder.

Een 31-jarige man stak zaterdag uit het niets willekeurige voorbijgangers neer. Getuigen spreken van een doldwaze actie. Politieagenten hebben de man kort daarna ingerekend. Zijn arrestatie werd gefilmd door omstanders. Op de videobeelden (zie video onderaan) is te zien dat de politie meerdere schoten lost, waarna de man, liggend op de grond, ’Allahu akbar!’ roept.

Een van de slachtoffers is een 41-jarige Hagenaar, een ander een 21-jarige Zoetermeerder. De identiteit van het derde slachtoffer is nog onbekend. „De man is bij de politie alleen bekend vanwege verward gedrag. Op dit moment zijn er geen signalen dat er meer speelt”, aldus de politie.

Insteken

„Ik zag een gast die als een gek op mensen aan het insteken was. Zelfs iemand op de fiets werd uit het niets gestoken. We zagen de slachtoffers bloeden”, vertelt Max, die in flatgebouw aan de Fijnjekade in Den Haag woont.

Meerdere bewoners renden met handdoeken naar buiten om de slachtoffers te helpen. „Ze waren in hun nek gestoken. Ze reageerden nog wel maar waren behoorlijk gewond”, vertelt Max. De slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Video

De steekpartij gebeurde ten hoogte van het Nova Café en Lounge, in de buurt van de Haagse Hogeschool. Op Twitter circuleert een video van het moment waarop politieagenten toesnellen en de man meermaals beschieten.

De politie heeft de omgeving ruim afgezet zaterdag. Bewoners van een groot complex aan een kade, dichtbij de plaats waar de steekpartij was, mochten zaterdagavond hun huizen niet in of uit. De omgeving was met linten afgezet.