Nieuws/Binnenland
2004412121
Binnenland

Grand Prix: dj’s krijgen betaald, Davina Michelle zingt volkslied

Race fans bij Circuit Zandvoort.

Race fans bij Circuit Zandvoort.

ZANDVOORT - Dj’s die tussen de races op de Dutch Grand Prix (DGP) gaan optreden krijgen daarvoor betaald. Davina Michelle zal daardoor zondag ook het volkslied zingen bij de opening van de Dutch Grand Prix (DGP). Dat heeft de organisatie maandag laten weten.

Race fans bij Circuit Zandvoort.

Race fans bij Circuit Zandvoort.

De zangeres liet vrijdag weten alleen op te treden als andere artiesten betaald zouden krijgen. Davina Michelle had toegezegd het volkslied gratis te zingen. Prins Bernhard, de mede-eigenaar van het circuit, had meerdere artiesten ook gevraagd gratis op te treden. Dit leidde tot veel woede, nadat de groep Chef’Special dit had gedeeld op sociale media. De prins zweeg de afgelopen dagen over alle commotie.

Volgens de Dutch Grand Prix is „het entertainmentprogramma van de Formule 1 aangepast.” „Met verschillende dj’s vanaf diverse plekken zal het publiek op de tribunes worden vermaakt. We zijn vereerd en blij dat Davina het Wilhelmus zal vertolken voor onze racefans”, aldus een woordvoerder.

Eerder was er sprake van optredens van artiesten op de racebaan, maar deze gaan niet door. Het publiek mag overigens tijdens de optredens van de dj’s niet opstaan of dansen. De Formule 1 mag volgens het demissionaire kabinet doorgaan omdat het om een geplaceerd evenement gaat.

Festivals en grote concerten zijn tot nu toe verboden omdat dat volgens het demissionaire kabinet geen geplaceerde evenementen zijn. De entertainmentsector is hier woedend over en voert al weken actie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop