Nieuws/Binnenland
2005124591
Binnenland

Honderden erectiepillen gevonden bij inval vanwege illegaal gokken

ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag honderden Kamagrapillen, een soort erectiepil, gevonden bij een inval in een woontoren aan het Rotterdamse Marconiplein. Aanleiding voor de inval was een anonieme tip over illegale gokpraktijken in de woningen, aldus de politie vrijdag. Er werd ook een geldmachine en een grote hoeveelheid contant geld gevonden in de woningen. Om hoeveel geld het precies gaat is niet bekendgemaakt.

In één van de woningen trof de politie ongeveer twintig mensen aan die illegaal aan het gokken waren. Zij zijn niet aangehouden. Wel zijn hun gegevens genoteerd en wordt hun rol nader onderzocht, aldus de politie.

Voor gokken is een vergunning nodig. Voor die vergunning moeten gokbedrijven zich houden aan allerlei regels, om bijvoorbeeld gokverslaving bij klanten te voorkomen. Bovendien zijn illegale gokpraktijken volgens de politie vaak een manier voor criminelen om geld wit te wassen. Politie, gemeentes, FIOD en de Belastingdienst werken daarom regelmatig samen om illegaal gokken op te sporen.