Nieuws/Buitenland
2005197720
Buitenland

61 van de 132 gevangenen is besmet

Belgische gevangenis in quarantaine vanwege corona-uitbraak

NAMEN - Een gevangenis in het Belgische Namen is in quarantaine gegaan, omdat bijna de helft van de gedetineerden en het personeel positief is getest op het coronavirus. Het gaat om 61 van de 132 gevangenen en 57 personeelsleden.

De eerste besmetting kwam vorige week aan het licht. Daarop werd een vleugel van de gevangenis in isolatie geplaatst en zijn alle gedetineerden daar getest. Toen daaruit nog eens zes infecties naar voren kwamen, moest iedereen een coronatest ondergaan. In alle Belgische gevangenissen worden de gevangenen regelmatig getest.

Zaterdag verzamelden zich boze familieleden van gedetineerden bij de gevangenis in Namen om hun ongenoegen te uiten over de quarantainemaatregelen. Al het bezoek is opgeschort en de gevangenen mogen hun cel niet uit. Er wordt voorlopig niet gedoucht en ook het luchten is gestaakt.

De gevangenen krijgen hygiëneproducten om zelf hun cel mee te ontsmetten. Er zijn ondanks het hoge aantal infecties nog genoeg bewakers beschikbaar, heeft de gevangenis laten weten. De politie hoeft daardoor nog niet bij te springen.