Nieuws
2009899
Nieuws

Sandra en haar man troffen de buurvrouw dood aan

Op een mooie zonnige middag in maart een aantal jaar geleden, troffen Sandra en haar man de buurvrouw levenloos aan in haar huis. Met haar verhaal wil Sandra het belang van sociale controle in de buurt vergroten.

Sandra liep die middag met de hond buiten. ’’Omdat een lentezonnetje nog niet zo hoog aan de hemel staat, hadden veel buren de gordijnen of luxaflex dicht. Zo ook onze buurvrouw die al wat op leeftijd was.’’

De volgende dag had de buurvrouw, toen het minder zonnig was, de luxaflex nog steeds naar beneden. ’’Het begon te knagen, zou er iets met haar zijn? Had ik haar vanmorgen al gehoord bij het hek achter het huis, waar zij elke dag een paar koekjes voor de hond neerlegde? Ik kon mij het niet herinneren.

Ik vroeg mijn man of hij de buurvrouw al had gezien. Nonchalant antwoordde hij : 'Nee, daar let ik ook niet zo op'. 'Ik wel' zei ik, 'en ik zou graag willen dat je even bij haar ging kijken'.’’

Onze buurvrouw had een buitendeur met daarachter pas de voordeur. Die zat natuurlijk dicht, dus ging mijn man via de tuindeur die helaas ook dicht zat. Toen restte hem niets anders dan over de schutting klimmen waarna hij de schrik van zijn leven kreeg.

De achterdeur stond op een kier en door het raam zag hij de buurvrouw op de grond liggen.’’

Op VROUW.nl lees je het hele verhaal van Sandra.