Nieuws/Buitenland
200993067
Buitenland

Ouders ’putjongen’ Julen krijgen 180.000 euro schadevergoeding

TOTALÁN - Een jaar na het putdrama in Totalán waarbij de tweejarige Julen Roselló om het leven kwam, zou dinsdag de rechtszaak tegen de eigenaar van de grond waar het drama zich voordeed, beginnen. Maar de rechtszaak gaat er niet komen, er is namelijk een schikking getroffen met de ouders van het jongetje.

Die krijgen een schadevergoeding van 180.000 euro, zo melden verschillende Spaanse media. David Serrano, de eigenaar, kon drie jaar gevangenisstraf tegemoetzien. Dat is een jaar geworden. Hij hoeft niet daadwerkelijk de cel in. Celstraffen onder de twee jaar worden in Spanje niet uitgevoerd als het een eerste veroordeling is.

Julen viel vorig jaar op 13 januari in de 110 meter diepe put. Serrano is de zwager van de vader van het jongetje en het gezin was op visite toen het misging. De put was bedekt met twee stenen, maar die lagen niet vast. De poging om de jongen te redden duurde twee weken. Hij bleek echter al vrij snel na de val overleden te zijn.

Serrano heeft altijd gezegd dat niet hij, maar het bedrijf dat de put heeft geboord de enige verantwoordelijke is. Maar daar ging de onderzoeksrechter niet in mee.