Nieuws/Binnenland
2010236
Binnenland

Vrouw aangerand in trein, verdachte opgepakt

Breda - Op het treinstation in Breda is maandagavond een 21-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 24-jarige Bredase te hebben aangerand in de trein.

De vrouw die maandagavond rond 18.50 uur in de trein vanuit de richting Tilburg reisde werd lastig gevallen door de man. De man sprak haar aan. Al snel werd, volgens de vrouw, duidelijk dat hij hele andere bedoelingen had en begon haar te betasten.

Daarop begon de vrouw te schreeuwen. Door hard „blij van me af” te roepen, probeerde de vrouw medereizigers te alarmeren. Het werd de man daardoor te heet onder de voeten en besloot zich in een andere wagon te verschansen.

De vrouw waarschuwde de conducteur van de trein die onmiddellijk actie ondernam. In Breda werd de man, op aanwijzing van de vrouw, uit de trein gehaald door beveiligingspersoneel (NS). De politie heeft de verdachte op het station aangehouden. De politie vermoedt dat de man van plan was naar zijn woonplaats Roosendaal door te reizen, omdat hij niet uit zichzelf uitstapte in Breda.

De vrouw heeft aangifte gedaan. De verdachte zit vast in in verband met het onderzoek.