Nieuws/Binnenland
2011131518
Binnenland

Coronacrisis: donderdag 14 mei

LIVE | Wereldwijd meer dan 300.000 coronadoden

Een demonstrant tegen coronamaatregelen in Beirut, Libanon.

Een demonstrant tegen coronamaatregelen in Beirut, Libanon.

Het uit Wuhan (China) overgewaaide coronavirus houdt de wereld in zijn greep. Inmiddels zijn er ruim 300.000 doden te betreuren, zeker 4,4 miljoen mensen raakten al besmet. In ons land vielen voor zo ver bekend 5600 doden. Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

Een demonstrant tegen coronamaatregelen in Beirut, Libanon.

Een demonstrant tegen coronamaatregelen in Beirut, Libanon.

Wereldwijd zijn meer dan 300.000 mensen aan het coronavirus overleden. Dat blijkt uit een overzicht van de Amerikaanse website Worldometer, die alle meldingen van geregistreerde gevallen bij elkaar optelt. In totaal stond het aantal doden donderdag op 302.075.

De Verenigde Staten hebben met ruim 86.000 doden de meeste sterfgevallen tot nu toe. In Groot-Brittannië, het zwaarst getroffen Europese land, bezweken meer dan 33.600 mensen aan het longvirus. In Nederland zijn 5590 mensen gestorven, volgens de officiële gegevens.

Volgens Worldometer zijn wereldwijd ruim 4,5 miljoen besmettingen met het coronavirus geteld. Van de geïnfecteerden zijn er meer dan 1,6 miljoen weer hersteld. Ongeveer 45.000 patiënten bevinden zich in kritieke toestand in ziekenhuizen.

Het coronavirus werd eind december in de Chinese metropool Wuhan voor het eerst bij mensen vastgesteld. Het virus (SARS-CoV-2) leidt tot een longaandoening die Covid-19 is genoemd en in een relatief klein aantal gevallen tot de dood van de patiënt leidt. Door de snelle verspreiding over de wereld heeft de Wereldgezondheidsorganisatie het tot een pandemie bestempeld.

Het belangrijkste nieuws van de dag:

Binnenland:

Buitenland:

Financieel-economisch:

Sport:

Entertainment:

„In een tijd van crisis stelt iedereen zich graag op achter een leider, maar daardoor vergeten we om kritisch te zijn”, zegt Wierd Duk in zijn nieuwste podcast. Volgens de Telegraafverslaggever faalt het coronabeleid van Nederland in vergelijking met andere landen. Luister In het land van Wierd Duk hier, hieronder of abonneer je via je eigen podcastkanaal.