Nieuws
2011327
Nieuws

Hoe ongezond is dat flink drinken tijdens vakanties en mooi weer?

Sangria hier, cocktail daar. Hoe ongezond is dat eigenlijk, dagenlang flink drinken tijdens je vakanties? En hoe houd je maat?

’’Behalve dat ik na elke zomervakantie thuiskom met +3 kilo aan mijn lijf, voel ik me ook steeds schuldiger. Want is het wel normaal dat ik in de vakantie zo veel drink? Hoe doen anderen dat toch?

Vriendin M. herkent zich in mijn verhaal. Ook zij gaat elk jaar behoorlijk los in de zomermaanden. "Ik ga van terras naar barbecue naar borrel. En overal krijg ik een glas wijn in mijn handen gedrukt. Als ik cola of water bestel, word ik raar aangekeken. Of ik me wel goed voel? Of ze vragen of ik zwanger ben. Absurd natuurlijk maar alcohol is 'gezellig' en daarmee de norm."

Maandag

Ook collega L. raakt 'm graag in de vakantie. "Wij gaan elk jaar naar Frankrijk en beginnen vaak al tijdens de lunch met wijn. Rond een uur of vijf gaan we verder met ons borreluur, om tijdens het eten gezellig nóg een es wijn open te trekken.Terwijl ik thuis hooguit twee glazen wijn op een avond drink."

Dat herken ik. In de donkere wintermaanden kost het me geen enkele moeite om me te beperken tot twee glazen rode wijn per dag (om vijf uur ga ik zitten voor glas één, tijdens het eten drink ik glas twee). En de maandag is standaard alcoholvrij. Jaren geleden las ik dat dat goed voor je is, een dag per week zonder alcohol.’’

Nog een tip die Nathalie opduikelde? Las minimaal twee alcoholvrije dagen in. Bestel ook altijd water en drink één op één, dus wissel elk glas wijn af met een glas water.

Meer lees je op VROUW.nl.