Nieuws/Opmerkelijk
2013658353
Opmerkelijk

Belgisch stadje in de ban van ’winkelkakker’

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

KORTRIJK - Winkeliers op de Grote Kring in het Belgische Kortrijk staan voor een raadsel. Welke onverlaat doet regelmatig een nummer twee midden in het winkelgebied en zelfs voor de deur van een schoenenzaak en bakkerij? „Is het een mop of is er iemand die niet goed bij zijn hoofd is?”, aldus bakker Eddy de Ridder.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.

De waard van café Saint-Georges besloot aan de bel te trekken. „Vorige week was de bank ter hoogte van de Vestiaire (bar en modezaak, red.) besmeurd. Het bleef niet bij een eenmalig feit”, vertelt Johan Verniest aan Het Nieuwsblad. „Schoenenzaak Finezza kreeg uitwerpselen onder de deur en er werd ook urine gevonden.” Bakkerij Ridder en Hove overkwam exact hetzelfde. „We vonden woensdag uitwerpselen en urine voor onze toegangsdeur. Het is natuurlijk verre van leuk als je je zaak zo vindt ’s morgens. Want het gebeurt natuurlijk bij nacht. Intussen laten we de verlichting aan de toegangsdeur permanent branden”, aldus Eddy de Ridder.

De ondernemers zijn het beu en vragen om betere verlichting van het plein in de nachtelijke uren. „De zichtbaarheid neemt in de nacht zodanig af dat er op de camera’s van de straat amper iets te zien is”, zegt Robbert Buyse, mede-eigenaar van Vestiaire.

De politie zegt tegen de Belgische krant de zaak te willen onderzoeken, maar dat dat door het weinige licht in de avond flink wordt bemoeilijkt. De camerabeelden zijn nauwelijks te definiëren. Ondertussen houdt de ’wildpoeper’ de gemoederen flink bezig en wordt er flink gespeculeerd over een eventuele schuldige.