Nieuws/Binnenland
2015239
Binnenland

Minister Hoekstra naar Parijs om Air France-KLM

Minister Hoekstra: ’Zorgelijk’

Minister Hoekstra: ’Zorgelijk’

Den Haag - Minister Hoekstra (Financiën) overlegt vrijdag met zijn Franse collega over de nijpende situatie bij Air France-KLM. In Parijs wordt door het duo gesproken over de luchtvaartmaatschappij die geplaagd wordt door stakingen.

Minister Hoekstra: ’Zorgelijk’

Minister Hoekstra: ’Zorgelijk’

Hoekstra vindt de ontstane situatie bij het bedrijf ’zorgelijk’. Volgens hem moet er snel rust komen en de Franse vakbonden, die het bedrijf met stakingen miljoenen kosten, hebben daar volgens Hoekstra een verantwoordelijkheid in.

De CDA-minister zegt dat hij niet overweegt om aandelen te kopen in de holding, op die manier zou Nederland de koers van het bedrijf kunnen proberen bij te sturen. Ingewijden zeggen dat dit als een vrijwel kansloze missie wordt beschouwd.

In Nederland is er veel onrust over het welzijn van het bedrijf. De ontstane situatie, met dalende koersen, steekt extra omdat KLM nu geld oplevert en dat de stakingen bij het Franse deel tegelijkertijd het hele bedrijf raken.

Hoekstra zou al spreken met zijn Franse collega over begrotingen. De luchtvaartmaatschappij is aan de agenda toegevoegd.