Nieuws/Binnenland
2019608980
Binnenland

’Ouderwets goedkoop’ tanken in Eindhoven was verjaardagsstunt

EINDHOVEN - Dat klanten maandagavond een tijdje ’spotgoedkoop’ konden tanken bij een tankstation aan het Flight Forum in Eindhoven was volgens de eigenaar een verjaardagsstunt. Een liter Euro 95 kostte 1,449 euro en een liter diesel 1,109 euro en dat was tot 60 cent onder de adviesprijs. Tientallen, mogelijk een paar honderd automobilisten maakten er gebruik van. Aanvankelijk werd ook rekening gehouden met een storing.

Eigenaar DCB Energy in Spijkenisse liet dinsdagochtend weten dat de stunt plaatsvond om te vieren dat het bedrijf 60 jaar bestaat en dat daarom tot 60 cent korting werd gegeven op de literprijs van diesel en benzine. Het nieuwtje ging maandag van mond tot mond en werd ook via sociale media verspreid. Wie de tank had volgegooid, tipte vrienden en familie. Veel mensen kwamen aanzetten met jerrycans en vulden die met de relatief goedkope brandstof.

Na ongeveer een uur, rond 22.00 uur, veranderden de prijzen en kostte een liter Euro 95 bij het tankstation in de buurt van het vliegveld van Eindhoven weer ’gewoon’ 1,88 euro.