Nieuws/Buitenland
2022618212
Buitenland

VS op slot voor reizigers uit Brazilië

WASHINGTON - Buitenlanders die de afgelopen twee weken in Brazilië zijn geweest mogen niet meer naar de Verenigde Staten reizen. Dat heeft het Witte Huis zondag bekendgemaakt. Het besluit komt nadat het Zuid-Amerikaanse land sinds twee dagen wereldwijd op de VS na de meeste coronabesmettingen telt.

Volgens woordvoerder Kayleigh McEnany van het Witte Huis moeten de nieuwe beperkingen voorkomen dat buitenlanders extra besmettingen naar de VS brengen. De maatregelen zijn niet van toepassing op de handelsstromen tussen beide landen.

President Donald Trump legde in januari een inreisverbod op voor de meeste reizigers uit China, waar eind vorig jaar de uitbraak van het coronavirus begon. Begin maart kwam hij met reisbeperkingen voor mensen uit Europa.

De nieuwe maatregelen zijn van toepassing op de meeste niet-Amerikaanse burgers die Brazilië de afgelopen twee weken hebben bezocht. Mensen die een permanente verblijfsvergunning voor de VS hebben, familieleden van Amerikaanse staatsburgers en bemanningsleden van vliegtuigen zijn vrijgesteld.

In Brazilië zijn ruim 363.000 mensen besmet met het longvirus. Tot nu toe overleden ruim 22.600 Brazilianen aan de gevolgen van het virus.