Nieuws/Binnenland
2026161717
Binnenland

Kind deelt kogels uit bij spreekbeurt

Roermond - Op de Synergieschool Sint Alfonsus in Roermond heeft een leerling maandag tijdens een spreekbeurt kogels uitgedeeld aan zijn klasgenoten.

De politie werd dinsdag door de school ingeseind over het voorval, nadat er zorgelijke berichten waren binnengekomen vanuit de ouders. Aan de ouders van de leerlingen is vervolgens gevraagd om de kogels in te leveren op school. Het zou gaan om zo’n dertig kogels. Volgens een woordvoerder van de politie zijn ze allemaal weer ingeleverd.

Onschuldig

Het is nog onduidelijk om wat voor soort kogels het precies gaat. De politie doet hier momenteel onderzoek naar. Het betreffen in ieder geval geen losse flodders of lege hulzen, maar ‘echte’ kogels, aldus de woordvoerder. „Er is overigens geen enkel gevaar geweest voor de leerlingen. Het uitdelen was enkel met onschuldige bedoelingen.”

De politie is nu een onderzoek gestart om te achterhalen hoe de jongen, een bovenbouwleerling, aan de kogels is gekomen. Op basis van de uitkomsten worden eventueel vervolgstappen ondernomen.