Nieuws/Binnenland
2026191
Binnenland
PremiumHet beste van De Telegraaf

Traditionele restaurants sluiten, maar heropenen als ’all you can eat’ sushi bars

De afhaalchinees verdwijnt

Vader Shao Ming Hu laat de vlam in de wokpan slaan, terwijl zoon Jong Long toekijkt in de keuken van hun Asian Palace in Leiden.

Vader Shao Ming Hu laat de vlam in de wokpan slaan, terwijl zoon Jong Long toekijkt in de keuken van hun Asian Palace in Leiden.

Bijna een eeuw na de opening van het eerste Chinese restaurant in ons land (Rotterdam, 1920), behoren de ontelbare ’Gouden Muren’ net zo tot het Nederlandse cultuurgoed als tulpen en boerenkool. Toch verdwijnen veel authentieke afhaalchinezen uit het straatbeeld. Om in een andere vorm terug te keren: „Chinezen zijn net kameleons.”

Vader Shao Ming Hu laat de vlam in de wokpan slaan, terwijl zoon Jong Long toekijkt in de keuken van hun Asian Palace in Leiden.

Vader Shao Ming Hu laat de vlam in de wokpan slaan, terwijl zoon Jong Long toekijkt in de keuken van hun Asian Palace in Leiden.

HET BESTE VAN DE TELEGRAAF