Nieuws/Binnenland
2027353211
Binnenland

Coronablog: 11 april 2020

VS melden wereldwijd meeste coronadoden

AMSTERDAM - Wereldwijd zijn ruim 100.000 mensen overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Ruim 1,6 miljoen mensen zijn besmet. Volg de laatste mondiale ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog, dat voortdurend wordt aangevuld.

De Verenigde Staten tellen nu de meeste doden door het nieuwe coronavirus, stellen Bloomberg News en de Johns Hopkins University op basis van de meest recente cijfers. Het land is met tenminste 19.563 doden Italië voorbijgestreefd en geldt volgens hen nu als het epicentrum van de pandemie.

Gouverneur Andrew Cuomo van New York maakte zaterdagmiddag 783 nieuwe sterfgevallen door het longvirus bekend. Daardoor komt het dodental in de staat New York nu op 8627.

Daarmee overstijgen de VS Italië, dat tot vrijdag qua doden het zwaarst getroffen land ter wereld was. Italië registreerde zaterdag 619 nieuwe sterfgevallen, aldus een regeringswoordvoerder, waardoor het totaal nu op 19.468 komt.

Spanje staat wat betreft dodelijke slachtoffers op de derde plaats met 16,353 sterfgevallen door het longvirus. De bevolking van de VS is vijf keer zo groot als die van Italië en zeven keer zo groot als die van Spanje.

Wereldwijd zijn er meer dan 1,6 miljoen bewezen besmettingen met corona en is het dodental de 103.000 gepasseerd.

(Bekijk hier het liveblog van vrijdag 10 april.)

De andere hoofdpunten in het nieuws:

Vanuit het buitenland:

Financieel-economisch:

  • Veel ondernemers grijpen mis bij steunmaatregelen
  • Staten VS vragen 500 miljard dollar voor begrotingstekorten

Uit de sportwereld:

Entertainment:

Een speciale corona-update podcast die volledig in het teken staat van het aankomende paasweekend. Telegraafverslaggevers én luisteraars steken alle mensen die eenzaam zijn door de coronacrisis een hart onder de riem. Luister ’m hier, hieronder of via je eigen podcast app.