Nieuws/Binnenland
2028881171
Binnenland

Brandput onbruikbaar gemaakt met gier tijdens bermbrand

URETERP - Een brandput van de brandweer in Friesland is zaterdag onbruikbaar gemaakt met gier, meldt de politie maandag. De brandweer werd zaterdag rond 15.00 uur opgeroepen vanwege een bermbrand op de N381 bij het Friese dorp Ureterp. Toen de brandweerlieden extra bluswater wilden halen uit de brandput aan De Mersken, zagen ze dat die volgestort was met gier. Had de brandweer deze put gebruikt, dan was de brandweerwagen zwaar beschadigd geraakt door de vloeibare mest.

Uiteindelijk heeft de brandweer ook zonder het extra bluswater de brand geblust. „Het is onacceptabel dat het werk van hulpdiensten op deze manier wordt belemmerd”, aldus de politie. De gestorte gier is niet in het leidingwater terechtgekomen. De put is inmiddels weer schoon en in gebruik.

In de nacht van vrijdag op zaterdag moest de brandweer ook al meerdere keren uitrukken om brandjes te blussen in de omgeving van de N381. De politie onderzoekt wie de put onklaar heeft gemaakt met gier en wie er achter de bermbranden zit. Daarvoor is de politie op zoek naar getuigen en camerabeelden in de omgeving van De Mersken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop