Nieuws/Binnenland
2030850330
Binnenland

Jongen (14) twee dagen achter elkaar beroofd door mogelijk dezelfde dader

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

KOOG AAN DE ZAAN - Een 14-jarige jongen is twee dagen achter elkaar beroofd door mogelijk dezelfde dader. Op donderdag 2 februari gebeurde dat in Koog aan de Zaan, een dag later in Assendelft.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

In Koog aan de Zaan stond de jongen te wachten bij de stoplichten op de Tulpstraat. Hij werd benaderd door iemand op een scooter, die hem vervolgens heeft beroofd. Eerst weigerde het slachtoffer zijn spullen af te slaan, maar na dreiging van geweld deed hij dat alsnog.

Op vrijdag werd de jongen weer achtervolgd door een scooterbestuurder, ditmaal in Assendelft. De politie heeft het vermoeden dat het gaat om dezelfde dader. Ditmaal had hij een steekwapen bij zich waar hij mee heeft gedreigd. Wederom werd het slachtoffer beroofd van zijn bezittingen en wist de dader te vluchten.

In beide gevallen is de politie erbij gehaald, maar de dader wist tot nu toe altijd te ontkomen. De politie zoekt getuigen en hoopt zo alsnog de dader te vinden. Het gaat om een man van ongeveer 1,90 meter lang die geheel in het zwart was gekleed en een bivakmuts droeg.