Nieuws/Buitenland
2031618
Buitenland

Expert:

’Vrouwen hebben meer kans op een orgasme als ze hun neus snuiten’

Een wetenschappelijk onderzoek aan een Duitse universiteit heeft opmerkelijke resultaten opgeleverd. Daaruit blijkt dat er een groot verband is tussen reukzin en seksueel plezier. Volgens experts zouden vrouwen zelfs meer kans hebben om een orgasme te krijgen als ze hun neus zouden snuiten voor ze met iemand in bed duiken.

Onderzoekers aan de universiteit van Dresden vroegen zeventig jonge volwassenen om hun seksleven en hun reukzin punten te geven. Uit dat onderzoek bleek dat er een duidelijk verband is tussen de twee. Zo gaf slechts één op de zeven vrouwen met een slechte reukzin aan te kunnen klaarkomen tijdens de seks. Bij vrouwen met een sterke reukzin was dat maar liefst zes op de zeven.

„Een hoge gevoeligheid voor geuren wordt geassocieerd met meer seksueel plezier”, zegt onderzoekster Johanna Bendas. „Bovendien krijgen mensen met een goede reukzin vaker een orgasme.”

Neus snuiten

Psychotherapeut Philip Hodson voegde daar nog een constatering aan toe. Volgens hem kan een verstopte neus de kansen op een orgasme belemmeren, vooral bij vrouwen. Het vrouwelijke geslacht zou immers gevoeliger zijn voor lichaamsgeuren en hormonen die opwinding teweegbrengen.

Daarom raadt hij vrouwen aan om hun neus te snuiten voor de seks. „De resultaten van het onderzoek tonen aan dat een verkoudheid en een verstopte neus het moeilijker maken om opgewonden te geraken”, zegt hij. „Ik weet uit mijn eigen praktijk voor seksuele therapie dat je de seksuele respons bij gezonde mannen en vrouwen wel degelijk kunt verbeteren door hen bewust aan hun partners te laten ruiken.”