Nieuws/Buitenland
2032203216
Buitenland

Binnenkort geen dickpic meer sturen via Instagram? ’Naaktfoto’s automatisch geblokkeerd’

Een dickpic sturen via een privébericht op Instagram wordt binnenkort lastiger. De app krijgt een functie waarmee naaktfoto’s automatisch worden geblokkeerd.

Via een speciale filter hoopt Instagram ongewenst gedrag aan banden te leggen. Een woordvoerder van Meta, het bedrijf achter Instagram, zegt tegen CNET dat deze functie wordt gemaakt „om mensten te helpen en beschermen tegen ongewenste berichten, zoals naaktfoto’s.”

Een gebruiker kan zelf bepalen of hij/zij deze filter inschakelt. Dit is vergelijkbaar met de huidige tool op Instagram die bepaalde teksten blokkeert. Als iemand de filter heeft ingeschakeld, kan deze er alsnog voor kiezen om de geblokkeerde foto te bekijken.

Gebruikers hoeven zich echter geen zorgen te maken dat deze technologie inhoudt dat Meta iemands privéberichten kan lezen. „We werken nauw samen met experts om ervoor te zorgen dat deze nieuwe functies de privacy van mensen beschermen, terwijl ze controle krijgen over de berichten die ze ontvangen”, aldus de woordvoerder.

Het is niet bekend wanneer Instagram deze functie lanceert.