Nieuws/Wat U Zegt

’PvdA niet geloofwaardig meer’

AFP

Waarom is de verbazing bij de huidige coalitiepartijen zo groot nu Jeroen Dijsselbloem(PvdA), ex-voorzitter van de Eurogroep Financien, vicevoorzitter wil worden van de Raad van State. De politieke geloofwaardigheid van de PvdA en z’n vertegenwoordigers is ver te zoeken, vindt Otto C. Tempelaars.

AFP

Het is namelijk niet voor niets dat de PvdA bij de laatste verkiezingen zoveel zetels heeft verloren, omdat de politieke geloofwaardigheid van deze partij al lang totaal is verdwenen. Wim Kok werd na zijn premierschap commissaris bij de ING en stemde in met het verstrekken van megabonussen, Asscher was in het vorige kabinet Rutte vicepremier en zit nu in de Tweede Kamer en is tegen alles waar hij eerst voor was. En wat te denken van partij Denk die zich heeft afgescheiden van de PvdA en nu in de Tweede Kamer openlijk steun verleent aan dictator Erdogan van Turkije.

De vraag is nog wat de voormalige voorzitter van de PvdA, Spekman, die zich altijd in zijn klusjespak vertoonde, in de toekomst gaat doen. Wellicht wordt hij een goed betaalde directeur van een groot bouwbedrijf. Het zijn maar enkele voorbeelden om aan te geven wat weinig er nog over is van de politieke geloofwaardigheid van de PvdA.

Otto C. Tempelaars, Heemstede