Nieuws/Buitenland
2032737094
Buitenland

Ontvoerde Italiaanse hulpverlener Silvia Romano weer thuis

ROME - Silvia Romano, een Italiaanse hulpverlener die 18 maanden geleden in Oost-Afrika werd ontvoerd, is zondag naar Rome teruggekeerd. Zaterdag werd bekend dat ze was bevrijd.

Gewapende mannen ontvoerden Romano in november 2018 in het noorden van Kenia. Ze werkte daar voor de Italiaanse liefdadigheidsinstelling Africa Milele.

Silvia Romano met haar moeder

Silvia Romano met haar moeder

Ze werd teruggevonden in Somalië, zo’n 30 kilometer van de hoofdstad Mogadishu, en bevrijd dankzij inspanningen van de inlichtingendiensten, zei de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Luigi Di Maio.

Romano, met mondkapje op en handschoenen aan, keerde terug naar Italië met een speciale vlucht. Ze werd op het vliegveld van Rome begroet door premier Giuseppe Conte en vicepremier Luigi Di Maio. Ook haar ouders en haar zus waren naar het vliegveld gekomen.

Silvia Romano en premier Giuseppe Conte

Silvia Romano en premier Giuseppe Conte

Het Italiaanse persbureau ANSA meldde, onder verwijzing naar onderzoeksbronnen, dat ze zich tijdens haar gevangenschap tot de islam had bekeerd.

Italiaanse kranten schreven dat de Italiaanse inlichtingendiensten met hun Somalische en Turkse tegenhangers hadden samengewerkt om Romano te bevrijden.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo