Nieuws/Binnenland
2034779
Binnenland

Geen technische problemen bij Transavia-vliegtuig dat noodlanding maakte

SCHIPHOL - Dat acht passagiers zondagochtend onwel werden aan boord van een Transavia-vliegtuig, heeft niet aan het vliegtuig gelegen. Dat meldt Transavia nadat zondag en maandag grondig onderzoek is gedaan waarbij onder meer vliegend het ventilatiesysteem is getest. „Een technische oorzaak moet worden uitgesloten.”

Vakantievlucht HV163 was onderweg van Schiphol naar het Turkse Antalya. Ongeveer na een uur bleken acht mensen onwel te zijn, waarna een voorzorgslanding werd gemaakt in Wenen.

Waardoor de acht niet goed zijn geworden, blijft vooralsnog onduidelijk. Na medisch onderzoek op de luchthaven gingen twee passagiers nog voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. Maar het hospitaal zag geen aanleiding zijn bevindingen te delen met Transavia, aldus een woordvoerster.

Nazorg

Alle passagiers zijn inmiddels op hun bestemming aangekomen. Via de touroperators houdt Transavia contact om eventuele nazorg te bieden.

Voor het onderzoek van het toestel, dat inmiddels weer wordt ingezet, is volgens procedure contact geweest met fabrikant Boeing.