Nieuws/Binnenland
2036273682
Binnenland

Brandweer in Breda maakt jacht op ontsnapte neusbeer

BREDA - In bomen aan de Wolfslaardreef in Breda zit een neusbeer, bevestigt de dierenopvang na berichtgeving van Omroep Brabant. Het is een exoot, het dier komt normaal gesproken niet voor in Nederland. „We denken dat hij ergens ontsnapt is, ze worden soms als huisdier gehouden”, zegt een woordvoerster van de opvang.

Samen met de brandweer probeert de dierenambulance de neusbeer naar beneden te krijgen. Er worden onder meer trappen en een vervoersmand ingezet om het dier te vangen, „maar hij kan van boom naar boom, dus het is een hele onderneming.”

Tekst gaat door onder de foto

Als de kleine beer is gevangen, zal hij of zij naar het vogelrevalidatiecentrum in Zundert gaan. „Daar hebben ze betere voorzieningen en nemen ze ook uitheemse dieren op. Daarna wordt gekeken waar het beest het beste heen kan.” Aangezien het een exoot is, zal een eigenaar als die zich meldt de juiste papieren moeten hebben om de neusbeer te mogen houden en terug te krijgen. Mogelijk gaat het om een rode neusbeer, die komt oorspronkelijk voor in Zuid-Amerika.