Nieuws/Buitenland
2036510457
Buitenland

Witte Huis spreekt van ’aanval op de ziel van ons land’

Trump: schaf grondwet af en verander verkiezingsuitslag 2020

WASHINGTON - De Amerikaanse oud-president Donald Trump vindt dat de grondwet van de Verenigde Staten moet worden afgeschaft, zodat hij alsnog kan worden uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen van 2020 en niet de huidige president Joe Biden.

Op het door hem gecreëerde sociale netwerk Truth Social herhaalde Trump zaterdag zijn ongefundeerde beschuldigingen dat de verkiezingsuitslag door de Democraten vervalst is en schreef hij dat „een massale fraude van dit type en deze omvang afschaffing van alle regels rechtvaardigt, van alle regelingen en artikelen, zelfs die in de grondwet”.

’Onacceptabel’

Het Witte Huis veroordeelde de uitlatingen van de Republikein direct. Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat een aanval op de grondwet „onacceptabel” is en gezien moet worden als „een aanval op de ziel van ons land”. Hij liet daarop volgen dat „je niet alleen van Amerika kunt houden als je wint”.

De berichten van Trump volgden op een reeks onthullingen van Elon Musk over Twitter en de manier waarop een verhaal over Hunter Biden, de zoon van Joe Biden, voor de verkiezingen werd gecensureerd door het sociale medium.