Nieuws/Binnenland
2037948
Binnenland

Ambassade in actie voor zeeman Gerrit

De Nederlandse ambassade in Dubai is in actie gekomen om Gerrit Oonk van het sloopschip voor de kust van India te krijgen. Dat bevestig het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zeeman Gerrit zit al drie maanden onder erbarmelijke omstandigheden vast op het schip.

De ambassade heeft een bezoek gebracht aan de bedrijven die betrokken zijn bij de verkoop en aankoop van het schip. Tot nu toe was er alleen telefonisch contact geweest.

Al maanden is sloopschip Sea Angel inzet van een gevecht tussen de partijen en een schuldeiser die beslag heeft laten leggen op het schip. Oldenzaler Gerrit Oonk was ingehuurd om de sleep van het schip van Dubai naar het Indiase Alang te begeleiden.

Beloften

Door het beslag dat de brandstofleverancier heeft laten leggen op het schip, mag het de haven van Alang niet in. Oonk, twee Filipijnen en vijf Indiers zitten sindsdien verstoken van eten, drinken en brandstof vast. Ondanks talloze beloften dat ze snel gered zullen worden.

Maaandag nog beloofde Sustainable Lines Trading, de werkgever van Oonk dat hij dinsdag van boord gehaald zou worden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan nog niet zeggen wat het bezoek heeft opgeleverd.