Nieuws/Binnenland
2038960
Binnenland

Celstraffen voor ontvoering en afknippen pink

AMSTERDAM - Twee mannen die vorig jaar maart een man in Amstelveen ontvoerden en enige tijd in Leiden gijzelden, zijn veroordeeld tot zes en drie jaar cel. De rechtbank in Amsterdam acht ontvoering, poging doodslag en zware mishandeling bewezen.

De ontvoerders knipten een deel van de pink van het slachtoffer af en dumpten hem uren later op straat, vlakbij de woning waar hij was vastgehouden. De ontvoerders dreigden nog meer lichaamsdelen af te knippen als de man niet een miljoen euro zou regelen. Uiteindelijk hebben de mannen hun slachtoffer op straat in Leiden achtergelaten.

Mogelijk drugshandel

Het slachtoffer werd te midden van omstanders beschoten en de auto van de ontvoerders ingetrokken, waarna hij werd vastgebonden en geblinddoekt. De mannen, een Rotterdammer (30) en een man van 24 uit Leiderdorp, werden opgespoord nadat een getuige het kenteken van de auto had genoteerd. Waarom zij tot hun daad kwamen, is niet duidelijk geworden. Mogelijk had het iets te maken met drugshandel.

De Rotterdammer moet ook 360 dagen van een eerdere veroordeling alsnog uitzitten. Hij liep in een proeftijd van een voorwaardelijke invrijheidstelling na een ander vergrijp en die wordt nu herroepen.