Nieuws/Binnenland
2039250340
Binnenland

Nederlandse jongeren maken het bont in Knokke: politie krijgt versterking uit Nederland

KNOKKE - Nederlandse agenten gaan de politie in het Belgische Knokke deze zomer helpen Nederlandse jongeren in toom te houden. Die veroorzaakten „heel wat overlast” in de badplaats, aldus de politie.

Knokke, net over de grens met Zeeuws-Vlaanderen, is in de zomermaanden al jaren in trek bij Nederlandse jongeren. Maar het gaat ook geregeld mis, met vechtpartijen en opstootjes van beschonken bezoekers.

De afgelopen jaren „was de samenwerking met de Nederlandse politie een grote meerwaarde” om dat tegen te gaan, zegt korpschef Steve Desmet. Nederlandse collega’s weten volgens hem gemakkelijker een gesprek met de jongeren aan te knopen. En ze kunnen eventuele raddraaiers sneller identificeren, doordat ze hen kunnen natrekken in de Nederlandse databanken.

Vanaf vrijdagnacht gaan agenten te paard hun Belgische collega’s helpen patrouilleren in de uitgaansbuurten. Er komt ook een ander gemengd patrouilleteam. En aan het eind van de maand wordt voor het eerst een Nederlandse hondenbrigade ingezet.