Nieuws/Binnenland
2039600
Binnenland

Deze teksten waren afgeplakt in dagboek Anne Frank

AMSTERDAM - Hieronder volgt een letterlijke weergave van de nieuwe teksten van Anne Frank die dinsdag bekend zijn geworden.

Bij de tekst is een disclaimer verspreid: „Deze tekst wordt uitsluitend ter beschikking gesteld ten behoeve van berichtgeving in Nederlandstalige en op Nederland gerichte media. In het buitenland is de tekst mogelijk (nog) beschermd door auteursrecht, persoonlijkheidsrechten en/of andere rechten van derden. Alle rechten voorbehouden.”

Pagina 78,

28 sept. 1942

maar behoorlijke meisjes doen zulks natuurlijk nooit, en men moet voor de verzoeking erg oppassen

Deze verknoeide blz. zal ik maar benutten om „schunnige” moppen op te schrijven

Weet U waarom de Duitse Weermachtsmeisjes in Nederland zijn ? Als matras voor de soldaten.

Man komt ’s avonds thuis en merkt dat een andere man ’s avonds bij zijn vrouw in bed is geweest. Hij zoekt het hele huis af en kijkt tenslotte ook in de slaapkamer-kast, daar staat een totaal naakte man, en toen die ene man vroeg wat de andere daar deed, antwoordde de man in de kast: U kunt het geloven of niet maar ik wacht op de tram.

Een man had een zeer lelijke vrouw en hij wilde niet met haar verkering aanknopen. Op een avond kwam hij thuis en toen zag hij zijn vriend bij zijn vrouw in bed liggen toen zei de man: Hij doet en ik moet!!!!

Replica van het dagboek van Anne Frank tijdens de presentatie van nieuwe informatie over het dagboek van Anne Frank.

Replica van het dagboek van Anne Frank tijdens de presentatie van nieuwe informatie over het dagboek van Anne Frank.

pagina 79

Een man en een vrouw hadden samen verkering gehad, en na een paar maanden werd de buik van de vrouw verontrustend dik, toen liet de man een dokter komen die zei: Alles lucht mevr. alles lucht!!!! Daarop antwoordde de man: ¨Ik pomp toch geen lucht?

Ik verbeeld mij weleens dat iemand bij mij zou komen en mij zou vragen hem over sexuele onderwerpen in te lichten, hoe zou ik dat dan doen? Hier is het antwoord: Een vrouw wordt omstreeks haar 14e jaar ongesteld dat is dan het teken dat zij rijp is om met een man verkering te hebben maar dat doet men natuurlijk niet voor men getrouwd is.

Als men getrouwd is kan men het wel doen, men kan ook zelf regelen of men kinderen wil hebben of niet als men wel wil gaat de man op de vrouw liggen en doet het m. zaad in de vr. schede, dat gebeurd door rythmische bewegingen. Als men geen kinderen wil hebben neemt de vrouw een innerlijk middel en dat helpt dan, het kan natuurlijk ook wel eens mislukken, maar als men wel kinderen wil krijgen kan dat ook weleens niet. Een man vindt dit samenleven een genot en heeft er ook een drang naar een vrouw minder maar ook.

Alle mannen als ze normaal zijn gaan met vrouwen, op straat spreken zulke vrouwen hun dan wel aan en dan gaan ze samen. In Parijs zijn daar grote huizen voor. Papa is er geweest. Oom Walter is niet normaal. Meisjes verkopen dit.

Afgeplakte tekst Anne Frank later gepubliceerd

De ontcijferde tekst op de afgeplakte pagina’s in het dagboek van Anne Frank is voorlopig alleen online te zien. De bladzijden maken deel uit van een breder wetenschappelijk onderzoek dat de Anne Frank Stichting sinds 2010 doet met het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis.

De bladzijden 78 en 79 in het beroemde rood-witgeruite dagboek zijn in 2016 gefotografeerd tijdens dit reguliere onderzoek. Daarin wordt gekeken naar de conditie van de dagboeken en de ontwikkeling van het Joodse meisje als schrijfster. De stichting ontdekte de pagina’s echter al in 2001 bij het scannen van de manuscripten.

Flitslamp

Met behulp van een fotobewerkingstechniek, waarbij de afgeplakte pagina’s met een flitslamp erachter zijn gefotografeerd, is de tekst ontcijferd. Volgens het instituut zijn er geen aanwijzingen om te veronderstellen dat de stroken van het zogeheten gompapier door iemand anders zijn aangebracht. Anne Frank gebruikte het bruine papier ook elders in het dagboek.