Nieuws/Buitenland
2039854
Buitenland

Amerikaanse auteur Tom Wolfe (88) overleden

Tom Wolfe

Tom Wolfe

NEW YORK - Een van Amerika’s grootste schrijvers is overleden. Tom Wolfe, die wereldwijde bestsellers op zijn naam heeft staan als Het vreugdevuur der ijdelheden en In alles een man overleed in een ziekenhuis in Manhattan. Hij was opgenomen met een infectie. De auteur, die in Virginia werd geboren, is 88 jaar geworden.

Tom Wolfe

Tom Wolfe

Wolfe begon zijn carrière als journalist. In zijn vaderland staat hij bekend als een van de pioniers van de New Journalism. Hij schreef journalistieke verhalen, die lezen alsof het fictie is, net als Truman Capote en Hunter S. Thompson.

Wolfe werkte sinds 1962 voor de The New York Herald Tribune. Hij bleef de Big Apple, waar hij met zijn vrouw Sheila en twee kinderen een huis had, altijd trouw. Hij debuteerde in 1987 succesvol als romanschrijver met The Bonfire of the Vanities, in het Nederlands vertaald als Het vreugdevuur der ijdelheden. Het dramatische verhaal, dat drie jaar later door regisseur Brian de Palma verfilmd werd met Tom Hanks, Bruce Willis en Melanie Griffith in de hoofdrollen, gaat over ambities, racisme, sociale ongelijkheid en hebzucht in het New York van de jaren tachtig.