Nieuws/Buitenland
2039887686
Buitenland

Vrouw nagelt medewerker Starbucks aan schandpaal na verzoek om mondkapje

De foto die Amber Lynn Gilles maakte van Lenin.

De foto die Amber Lynn Gilles maakte van Lenin.

SAN DIEGO - Een vrouw die boos was op een medewerker van Starbucks omdat hij haar vroeg een mondkapje op te zetten heeft een foto van de jongen op Facebook geplaatst. „Dit is Lenin van Starbucks die weigerde me te helpen omdat ik geen mondkapje droeg. De volgende keer wacht ik op de politie en zal ik een medische vrijstelling meenemen”, schrijft ze bij het plaatje. Maar de Amerikanen hebben zich nu achter Lenin geschaard en dat legt hem bepaald geen windeieren.

De foto die Amber Lynn Gilles maakte van Lenin.

De foto die Amber Lynn Gilles maakte van Lenin.

Veel mensen lieten in het commentaar bij de foto weten dat ze graag naar de koffietent waren gekomen om hem een fooi te geven. En dat bracht Matt Cowan op een idee: hij bedacht een crowdfundingsactie zodat mensen een digitale fooi voor Lenin achter konden laten. Inmiddels is er al 80.000 dollar opgehaald.

„Ik weet niet hoe ik kan omschrijven hoeveel dankbaarheid ik voel met deze kans die iedereen me geboden heeft”, zo laat Lenin weten. Hij wil het geld gebruiken om zijn droom, danser worden, te bereiken. Ook wil hij geld doneren aan goede doelen in zijn woonplaats.

Starbucks heeft speciaal voor mensen die geen mondkapje dragen een optie om koffie te bestellen en het daarna op te halen bij de deur, zodat ze niet naar binnen hoeven. „We willen dat iedereen zich welkom voelt”, zo laat een woordvoerder aan CNN weten. „We vragen klanten om de regels rondom social distancing en veiligheidsprotocollen te volgen, waaronder het dragen van een mondkapje bij een bezoek aan een van onze winkels.”