Nieuws
2041107834
Nieuws

Laagste aantal coronapatiënten op ic sinds 5 maanden

Zeist - Voor het eerst in vijf maanden tijd liggen er minder dan 500 coronapatiënten op de intensive care, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Het aantal besmettingen neemt daarentegen iets toe ten opzichte van het weekgemiddelde.

Zaterdag lagen er 499 coronapatiënten op de intensive care, 22 minder dan een dag eerder. De laatste keer dat er minder dan 500 coronapatiënten op de ic lagen was op 13 december 2020. Toen ging het om 497 patiënten.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 1352 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 88 minder dan een dag eerder. Op de verpleegafdelingen zijn er 66 bedden vrijgekomen door de uitstroom van coronapatiënten, daar liggen nog 853 coronapatiënten.

Het aantal nieuwe coronapatiënten dat wordt opgenomen in ziekenhuizen neemt ook af. In de afgelopen 24 uur belandden 110 mensen met corona op een verpleegafdeling of ic.

Besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen is iets toegenomen ten opzichte van het weekgemiddelde. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend zijn 3438 positieve coronatests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat zijn er meer dan het weekgemiddelde van 3161.

Vrijdag werden nog (gecorrigeerd) 3884 positieve tests geregistreerd. Dat is minder dan de vrijdagen ervoor. Vorige week vrijdag meldde het RIVM meer dan 4100 positieve tests, de vrijdag ervoor ruim 5500 en nog een vrijdag eerder bijna 7500.

Sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen steeg het afgelopen etmaal met acht. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden, want het duurt meestal een tijdje voor het overlijden van een coronapatiënt wordt geregistreerd.

Sinds het begin van de uitbraak zijn ruim 1,6 miljoen Nederlanders positief getest. Van meer dan 17.600 mensen is zeker dat ze aan het virus zijn overleden. De werkelijke aantallen liggen hoger.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop