Nieuws/Binnenland
2043168953
Binnenland

15 bewoners van flat met deels ingestorte trap elders ondergebracht

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

MAARSSEN - Bewoners van een flat in Maarssen (Utrecht) waar zondagmiddag een deel van een betonnen portiektrap naar beneden kwam, kunnen niet in hun woning blijven in de nacht van zondag op maandag. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio zijn ze ondergebracht bij bekenden of in een hotel.

Beeld ter illustratie

Beeld ter illustratie

Het gaat om vijftien bewoners van acht appartementen. Zij konden door het incident, dat rond 15.15 uur gebeurde aan de Schaepmanstraat, hun woning niet meer in of uit. Ze zijn met behulp van de brandweer toch het pand uitgekomen. Door het incident raakte niemand gewond.

Zondag werd geconstateerd dat de schade niet direct gerepareerd kan worden. „Waarschijnlijk wordt er maandag een noodtrap geplaatst, waardoor de bewoners weer terug kunnen keren naar hun huis”, aldus de woordvoerder. Dan beginnen naar verwachting ook de herstelwerkzaamheden.

Bewoners van nog eens zestien appartementen in het complex kunnen wel in hun woning blijven. Zij maken gebruik van andere trappen, die allemaal zijn nagekeken en voor de zekerheid gestut. Maandag volgt uitgebreider onderzoek.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop